ekonomifreak

Direktlänk till inlägg 17 december 2013

Arbeta hemma med betalda undersökningar - funkar det?

Av Bubba Trajner - 17 december 2013 13:54

Det finns få saker som är så attraktiva och lockande för gemene man som möjigheten att tjäna pengar på något enkelt sätt. Åtmistone vad gäller den ekonomiska marknaden.


  Säkert har du någon gång drömt om att säga upp dig från ditt jobb och istället satsa på något annat. I alla fall visar undersökningar att läget är precis så. Det vill säga att många svenskar drömmer om snabba pengar, om att hitta en affärsié eller marknadsplan som kan röja vägen till ekonomiskt oberoende. 


Sannolikt handlar det om att ekonomin blir en allt viktigare del av våra liv. Att pengar styr och begränsar, men också öppnar upp möjligheter. 


Så - vad finns det då för alterantiv för den som vill göra sig en slant på nätet? Själv skulle jag vilja titta lite närmare på ett "fenomen" som vuxit sig större och större de senaste åren. Nämligen betalda undersökningar. Framöver ska vi reda ut begreppen och kartlägga om och hur du kan tjäna pengar med denna metod. 


Vad är betalda undersökningar? 

Liksom namnet avslöjar handlar det om att man som privatperson får betalt genom att svara på frågor i en undersökning. Vanligtvis en slags konsumentundersökningar, med avsikt att kartlägga ditt, eller din familjs/hushålls, konsumentbeteende. 


Om ett företag ska lansera en ny produkt, eller om de bara letar efter idéer och uppslag på hur de kan utveckla en befintlig, så är förstås konsumenten en viktig källa till ny information. Företag tjänar ju pengar på att ge kunderna vad kunderna vill ha. Och därför är det givetvis att yttersta vikt för företaget att få reda på hur kunderna tycker och tänker. 


Lite mer detaljerat info om detta slags betalda undersökningar finns i den här videon: 


Är det möjligt att tjäna pengar på det här?

Absolut. Som med allt annat är inkomsten avhängig hur mycket tid och energi du orkar lägga ner. Jag kan inte för mitt liv påstå att betalda undersökningar kommer göra dig till miljonär. Det är bara löjligt att påstå något sådant. Däremot så är det en relativt säker inkomstkälla, som du kan få ut en rejäl slant ifrån varje månad. En rimlig målsättning är att först sätta upp ett par tusenlappar som mål, och därefter stadigt försöka öka denna summa. 


Men var börjar man? 

Steg ett är att registrera sig på en sajt som samlar alla (eller många) betalda undersökningar på ett och samma ställe. Det finns idag flera sådana sajter, och i videon här ovanför tipsas bland annat om Paid Surveys At Home. Jag har personligen precis registrerat mig på denna sida, och har därför inget omdöme att komma med just nu - mer än att det ser väldigt lovande ut :) 


Är alla undersökningar på engelska? 

Nej, det finns ett flertal på svenska, och detta är något som förväntas öka markant framöver, då fler och fler svenska företag inser fördelen med att få in kunskap om kunderna via webben. Därför kan det vara en god idé att börja med detta slags extra inkom nu - och på så vis vara tidigt ute på en växande marknad. De flesta är givevis på engelska, men om du förstår språket hjälpligt, så finns det inga hinder att även göra dessa undersökningar. 


#ekonomi

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Bubba Trajner - 13 maj 2014 16:10

Är det alltid fel att ta ett snabblån? Nej, givetvis inte. Tvärtom så kommer i stort sett alla människor i det moderna samhället att för eller senare hamna i en situation då det är essentiellt för ekonomin att få ett tillfälligt, och snabbt, tillsko...

Av Bubba Trajner - 12 december 2013 23:15

"Never mix honey with money ..."   Varför inte det då? Menar man att pengar och kärlek inte ska blandas ihop eller att de inte hör ihop? Kan man vara lyckligt gift och samtidigt ha det gott ställt eller finns det någon oskriven lag som säger att...

Av Bubba Trajner - 2 november 2013 13:30

Vi bär alla med oss en uppsättning av negativa påståenden om pengar som vi gjort till "sanningar".   Dessa sanningar präglar oss i olika situationer i livet, exempelvis när vi väljer vår yrkesbana eller planerar för framtiden på andra sätt.   ...

Av Bubba Trajner - 19 oktober 2013 21:30

Vad är en entreprenör egentligen? Video som tar upp en par åiskter om vad det handlar om: riskvillighet, engagemang, målmedveten och passion mm ...

Av Bubba Trajner - 5 oktober 2013 00:45

I vår kultur anses det bättre att vara en Spara än en Slösa. Man ska arbeta hårt, spara flitigt och helst inte unna sig för mycket.   Det uppfattas som "syndigt" att spendera sina pengar, särskilt om man tvingas ta lån för att kunna täcka sina le...

Blogglistor

SvenskaSajter.com - Den ständigt växande länkkatalogen Blogg listad på Bloggtoppen.se

Fråga mig

0 besvarade frågor

Presentation


Det här bloggen ägnas åt ekonomi definierat som lusten att göra affärer, tjäna pengar, spara pengar, låna pengar, och driva företag. För mej handlar entreprenörskap om vilja att skapa något eget. Och att våga göra det nu.

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< December 2013 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Länkar

RSS

Arkiv

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards